sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Daca in celelalte doua credinte monoteisete radacinile sunt aceleasi , evreii sau musulmanii inchinandu-se la acelasi Dumnezeu ,chiar daca unii il numesc Alah si ceilalti Iahve , plinatatea dumnezeirii se revarsa odata cu intruparea Lui Cristos si cei care l-au recunoscut pe Isus Cristos ca Fiul Lui Dumnezeu , a doua persoana in dumnezeire , fiinta necreata ,Dumnezeu din Dumnezeu,Lumina din Lumina ,sunt cei ce se numesc crestini si se bucura de adevarul sfant al Dumnezeului ceresc.
Dumnezeu este perfectiunea , Dumnezeu stapaneste adevarul ,adevar pe care la revelat omului intrupandu-se ,ca noi sa devenim asemeni Lui Dumnezeu .
Va ganditi voi la acest gest de mare iubire , Tu, Dumnezeu ,sa te faci om pentru ca noi sa devenim ca El .
Cum a spus parintele Constantin Galeriu intr-un moment de mare revelatie " Isus ne spune ca problema capitala nu este nici suferinta , nici chiar moartea ,ci a nu fi despartit de El ,de Mine ,Cel care am biruit suferinta si moartea prin Cruce si Inviere , Cu Tine Doamne ".
Si am sa mai citez si pe filozoful Petre Tutea : " Mantuitorul este generos , El ne raporteaza la Creator spunandu-ne " Fiti voi dar desavarsiti ,precum desavarsit este Tatal vostru din ceruri " ,Isus nu exclude aspiratia la perfectiune a omului ".
Ce cuvinte minunate ne-a lasat Mantuitorul spre intelegere a importantei creatiei noastre omenesti ,in desavarsirea pe care El ne-o harezeste .
Adevarul nu poate fi detinut de om .
Deoarece adevarul este revelat si consfintit in energia necreata a Lui Dumnezeu .
"Daca adevarul nu este revelat ,intelectul este neputincios , el poate sa-l primeasca nu poate sa-l caute si sa-l determine" , deci daca adevarul nu este revelat ,el nu poate exista .
Si adevarul firesc al dumnezeirii a fost revelat de Dumnezeu prin Fiul Sau , primind in dar taina Atotputernicii Lui Dumnezeu ,a Tatalui ceresc Creator , al Fiului Sau Isus Mantuitor si al Duhului Sfant Mangaietor.
Dumnezeu a daruit omenirii ceea ce nici o fiinta creata de Dumnezeu nu se bucura de acest privilegiu si anume iertarea .
Rabdarea cu care Dumnezeu asteapta sa-L iubim si sa-L cinstim, este declaratia de iubire fata de creatia noastra , om chip si asemanare cu Dumnezeu .
Nimeni din univers nu este asemeni omului , deoarece omul este bucuria sfanta a Domnului Dumnezeului nostru ,o bucurie aratata spre intelegere atunci cand S-a daruit pe Sine prin Fiul Sau ca jertfa spre iertarea pacatelor noastre.
Imi aduc aminte din Biblie un moment in care Sfantul Petru a intrebat pe Mantuitor cum arata Tatal nostru din cer si Domnul a raspuns :" Petru ,sunt de atata timp cu tine si tu inca nu mai vazut "
Ce vreti spre intelegere mai mult decat acest raspuns inaltator prin care Mantuitorul isi arata coexistenta Sa intr-o singura persoana cu Tatal Ceresc ,Creatorul nostru .
Parca ar spune : Eu Sunt Tatal ,Eu Sunt Fiul .
Acest mister al plinatatii dumnezeiesti ,al Sfintei si dumnezeiestii Treimi , a fost descoperit de Dumnezeu omului prin revarsarea iubirii Lui catre oameni prin Fiul ,Cristosul .
Adevarul este al Domnului Dumnezeului nostru si nu poate fi detinut de nici o entitate de pe pamant sau din cer daca nu ar fi fost revelat si acest lucru s-a intamplat prin si in misterului jertfelnic al Cristosului , primind prin aceasta cea mai pura declaratie de iubire din partea Lui Dumnezeu fata de om, de la creatia noastra .
De aceea adevarul este in Biserica Crestina ,marturisit de Cristos , caci nimeni nu poate ajunge la Tatal decat prin Fiul .
Dumnezeu sa binecuvanteze Biserica Crestina pelegrina pe acest pamant si fie ca harul cunoasterii Lui Dumnezeu sa-l dobandeasca toate nemurile pamantului .AMIN

Niciun comentariu: